Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł! Do you want to support owner of this site? Click here and donate to his account some amount, he will be able to use it to pay for any of our services, including removing this ad.

Szkolenia

Rozwój kluczem do sukcesu.

Jesteśmy przekonani, że udział w kursach i szkoleniach podnoszących kwalifikacje, przybliża człowieka do osiągnięcia sukcesu. Rynek szkoleniowy obfituje w szkolenia niemalże o każdej tematyce, niestety jest spora grupa ludzi, która ze względu na trudną sytuację życiową nie może pozwolić sobie na udział w oferowanych szkoleniach. 80% organizowanych przez naszą fundację szkoleń jest bezpłatna.

Nie wszystkie szkolenia możemy zorganizować nieodpłatnie, dlatego w naszej ofercie są również szkolenia odpłatne, ale organizujemy je przy zachowaniu jak najniższych kosztów, co pozwala skorzystać z oferty również mniej zamożnym uczestnikom.

Chcemy podkreślić, że organizacja bezpłatnych działań edukacyjnych nie byłaby możliwa bez hojności sponsorów, chęci współpracy wolontariuszy oraz firm działających w świetle idei społecznie odpowiedzialnego biznesu, oferujących nie tylko środki finansowe, ale także miejsce, sprzęt lub swój czas.

Dostęp do wiedzy i umiejętności nie powinien być dobrem luksusowym. Stały rozwój kwalifikacji lub zdobycie nowych umiejętności zwiększają nasze szanse na rynku pracy, aktywizują zawodowo i uczą przedsiębiorczości, co sprzyja budowaniu pewności siebie i prowadzi w kierunku realizacji marzeń. Inwestujemy w szkolenia, bo wiemy, że warto uczyć się przez całe życie!

presentation-784351_640

Dotychczas zrealizowaliśmy następujące szkolenia:

Bezpłatne warsztaty psychologiczne z liderką zmian w ramach Akademii Kobiet Aktywnych

W październiku 2015 roku odbyły się skierowane do kobiet warsztaty psychologiczne, celem których było wydobycie poczucia własnej wartości, wzmocnienie mocnych stron osobowości i odnalezienie życiowej satysfakcji.

Spotkanie było dużą dawką inspiracji do działania. Psychologowie pomogli zrozumieć uczestniczkom ich obecną sytuację, spojrzeć na nią z nowej perspektywy i uwierzyć, że nigdy nie jest za późno na zmiany i świadome kreowanie własnej drogi życiowej. Podsumowanie.

Bezpłatne warsztaty komputerowe w ramach Akademii Kobiet Aktywnych

W sierpniu 2015 roku uczestniczki warsztatów poznawały narzędzia z Pakietu Microsoft Office oraz uczyły się zakładać i prowadzić bloga. Projekt skierowany do kobiet bezrobotnych oraz matek samotnie wychowujących dzieci. Celem warsztatów było podniesienie kompetencji komputerowych uczestniczek projektu. Relacja

Czas to życie – warsztaty z technik zarządzania czasem

Celem szkolenia było przekazanie wiedzy i umiejętności z zakresu technik zarządzania czasem. Zarządzanie czasem ma kluczowy wpływ na życie zawodowe i osobiste każdego człowieka. Jeżeli mamy problemy z organizacją czasu, częściej doświadczamy sytuacji stresowych, efektywność naszych działań maleje, a nasza aktywność nie przynosi nam pożądanej satysfakcji. Uczestnicy warsztatu dowiedzieli się jak należy zarządzać czasem, aby uniknąć nieprzyjemnych sytuacji w pracy, zwiększyć swoją produktywność i samozadowolenie. Relacja.

Dyżur Latarnika w Bibliotecznym Punkcie Informacji Kulturalnej w Warszawie

Celem spotkań było zachęcenie osób o niskich kompetencjach cyfrowych do zdobywania nowych umiejętności  komputerowych i internetowych oraz pokazanie korzyści jakie daje umiejętność obsługiwania komputera i Internetu. Projekt zakończony. Realizowany od września 2012 roku do maja 2015 roku. Relacja.

Organizacja szkoleń otwartych  IT Moduł 3 obliczenia arkuszowe Poziom zaawansowany

Celem szkoleń było podniesienie wiedzy i umiejętności uczestników szkolenia w zakresie obsługiwania programów komputerowych służących do wykonywania obliczeń arkuszowych (Excel 2007 oraz OpenOffice Calc).

E-PR Skuteczny Public Relations w Internecie

25 lipca 2011 roku odbyły się szkolenia „E-PR Skuteczny Public Relations w Internecie” zrealizowane wspólnie z Biblioteką Publiczną im. Zygmunta Jana Rumla w Dzielnicy Praga – Południe m. st. Warszawy. W szkoleniu brali udział przedstawiciele trzech sektorów: publicznego, prywatnego i pozarządowego. Spotkanie ukazało pole do współpracy zarówno w obszarze budowania wizerunku, jak i realizacji wspólnych projektów. Relacja.