Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł! Do you want to support owner of this site? Click here and donate to his account some amount, he will be able to use it to pay for any of our services, including removing this ad.

Konferencja prasowa Uwolnić Obcojęzyczną!

W dniu 16 listopada w Trafficu przy ul. Brackiej 25 w Warszawie, odbyła się konferencja prasowa, która zapoczątkowała akcję pod nazwą Uwolnić Obcojęzyczną!

Celem akcji jest wzbogacenie zbiorów obcojęzycznych Biblioteki im. Zygmunta Jana Rumla na warszawskiej Pradze Południe. Akcja ma wspomóc Bibliotekę w jej staraniach stworzenia miejsca spotkań wielokulturowych, a także stworzyć przestrzeń, gdzie mieszkańcy Stolicy będą mogli szlifować swoją znajomość języków obcych czytając książki obcojęzyczne.

W konferencji udział wzięli Prezes Fundacji Sukces Pani Wita Meczew – Bardecka, Dyrektor Praskiej Biblioteki Pani Mirosława Majewska, przedstawiciel Urzędu Dzielnicy Praga Południe – Pan Dariusz Brzóskiewicz, a także Pani Elizabeth Duda – znana polska aktorka, która zdecydowała się objąć Honorowym Patronatem Akcję Uwolnij Obcojęzyczną.

Wśród uczestników konferencji znaleźli się przedstawiciele organizacji pozarządowych, mediów lokalnych, a także władz samorządowych.