This page is hosted for free by cba.pl. Are you the owner of this page? You can remove this message and unlock many additional features by upgrading to PRO or VIP hosting for just 5.83 PLN!
Want to support this website? Click here and add some funds! Your money will then be used to pay for any of our services, including removing this ad.

Konferencja prasowa Uwolnić Obcojęzyczną!

W dniu 16 listopada w Trafficu przy ul. Brackiej 25 w Warszawie, odbyła się konferencja prasowa, która zapoczątkowała akcję pod nazwą Uwolnić Obcojęzyczną!

Celem akcji jest wzbogacenie zbiorów obcojęzycznych Biblioteki im. Zygmunta Jana Rumla na warszawskiej Pradze Południe. Akcja ma wspomóc Bibliotekę w jej staraniach stworzenia miejsca spotkań wielokulturowych, a także stworzyć przestrzeń, gdzie mieszkańcy Stolicy będą mogli szlifować swoją znajomość języków obcych czytając książki obcojęzyczne.

W konferencji udział wzięli Prezes Fundacji Sukces Pani Wita Meczew – Bardecka, Dyrektor Praskiej Biblioteki Pani Mirosława Majewska, przedstawiciel Urzędu Dzielnicy Praga Południe – Pan Dariusz Brzóskiewicz, a także Pani Elizabeth Duda – znana polska aktorka, która zdecydowała się objąć Honorowym Patronatem Akcję Uwolnij Obcojęzyczną.

Wśród uczestników konferencji znaleźli się przedstawiciele organizacji pozarządowych, mediów lokalnych, a także władz samorządowych.