Konferencja prasowa Uwolnić Obcojęzyczną!

W dniu 16 listopada w Trafficu przy ul. Brackiej 25 w Warszawie, odbyła się konferencja prasowa, która zapoczątkowała akcję pod nazwą Uwolnić Obcojęzyczną!

Celem akcji jest wzbogacenie zbiorów obcojęzycznych Biblioteki im. Zygmunta Jana Rumla na warszawskiej Pradze Południe. Akcja ma wspomóc Bibliotekę w jej staraniach stworzenia miejsca spotkań wielokulturowych, a także stworzyć przestrzeń, gdzie mieszkańcy Stolicy będą mogli szlifować swoją znajomość języków obcych czytając książki obcojęzyczne.

W konferencji udział wzięli Prezes Fundacji Sukces Pani Wita Meczew – Bardecka, Dyrektor Praskiej Biblioteki Pani Mirosława Majewska, przedstawiciel Urzędu Dzielnicy Praga Południe – Pan Dariusz Brzóskiewicz, a także Pani Elizabeth Duda – znana polska aktorka, która zdecydowała się objąć Honorowym Patronatem Akcję Uwolnij Obcojęzyczną.

Wśród uczestników konferencji znaleźli się przedstawiciele organizacji pozarządowych, mediów lokalnych, a także władz samorządowych.