Aktywne Mamy w warszawskiej Moonsferze

aktywna_mama

Przedstawiciele i podopieczni Fundacji Sukces z redaktor naczelną Imperium Kobiet Iloną Adamską Gala Aktywna Mama foto: Witold Szczekowski

W ubiegły wtorek (11 czerwca) w warszawskim Centrum Olimpijskim odbyła się uroczysta gala AKTYWNA MAMA. Ideą wydarzenia było promowanie zdrowego stylu życia, dbania o siebie, zdrowego odżywiania oraz wszelkiej aktywności sportowej.

Uczestniczki miały okazję wysłuchać wykładów prowadzonych przez specjalistów dziedziny fitness i zdrowego odżywiania oraz zasięgnąć porad stylistów i wizażystów. Poprzez formę i zakres tematyki eventu organizatorzy pragnęli pokazać, że bez względu na wiek każda kobieta może czuć się piękna, zadbana i spełniona. Gala AKTYWNA MAMA to próba przełamania błędnego stereotypu ,,matki Polki”. Nowoczesne matki to kobiety, które potrafią godzić życie rodzinne z życiem zawodowym; kobiety posiadające własne pasje, zainteresowania; dbające o wygląd zewnętrzny i dobre samopoczucie.

Organizator imprezy magazyn Imperium Kobiet zadbał o świetną atmosferę i wspaniałe atrakcje. Nie zabrakło zabaw dla najmłodszych pociech, konkursów z nagrodami, wyśmienitego jedzenia oraz dobrej muzyki. Galę uświetnił występ Mateusza Mijala – wokalisty znanego m.in. z nagranej wspólnie z Liberem piosenki “Winny”. Zobaczyliśmy również niepowtarzalny pokaz iluzjonistyczny w wykonaniu finalisty programu ,,Mam talent” Macieja Kozłowskiego.

Gala miała charakter akcji charytatywnej – dochód ze sprzedanych w trakcie imprezy książek Ilony Felicjańskiej został przeznaczony na pomoc dla małego Oliwiera, u którego zdiagnozowano bardzo rzadką chorobę genetyczną: Zespół Coffin-Lowry.

W evencie wzięło udział wiele znanych mam, m.in. Maja Hirsh, Oliwia Angerstein, Jolanta Fajkowska, Anna Kerth , Paulina Holtz, Aldona Orman, Ewa Kuklińska i Dominika Tajner.

Redaktor naczelna Imperium Kobiet Ilona Adamska zaprosiła na imprezę również samotne matki, które są podopiecznymi Fundacji Sukces – Centrum Rozwoju Kompetencji Społecznych, której misją jest promocja kształcenia ustawicznego i wspieranie wszechstronnego rozwoju lokalnych społeczności. Przy fundacji prężnie działa internetowa poradnia dla samotnych matek, gdzie kobiety mogą m.in. szukać pomocy prawnej i psychologicznej. Główną ideą poradni jest pobudzanie aktywności społecznej i promowanie przedsiębiorczości wśród matek samotnie wychowujących dzieci. Mama Sama to także działalność o charakterze szkoleniowym, doradczym i wydawniczym.

Internetowa Poradnia Mama Sama, w której nasze podopieczne mogą uzyskać wskazówki jak rozwiązać samodzielnie swoje problemy jest najważniejszym projektem, od którego wystartowaliśmy. Chcemy by nasze podopieczne stały się samodzielne i zaradne; by zapewniły godne warunki do rozwoju swoim dzieciom oraz poczuły się szczęśliwe i spełnione; by mogły w pełni cieszyć się macierzyństwem – mówiła Prezes Fundacji Sukces – Centrum Rozwoju Kompetencji Społecznych Wita Meczew – Bardecka.

Fundacja Sukces – Centrum Rozwoju Kompetencji Społecznych otrzymała prezent od przedstawicielki firmy Primavera Furniture Alicji Zawojek – trzy dziecięce foteliki, które trafią do najbardziej potrzebujących rodzin.

Galę poprowadziła prezenterka Polscat Cafe – Magdalena Modra. Wydarzenie wspierało Radio Kolor, Polsat CAFE oraz ponad 20 portali kobiecych współpracujących z magazynem Imperium Kobiet. Sponsorem głównym była firma TEEKANNE.

Serdecznie dziękujemy organizatorowi za zaproszenie na wspaniałe wydarzenie, cudowną atmosferę i liczne upominki.

Zdjęcia z gali można obejrzeć w naszej galerii na Facebooku. Galeria zdjęć magazynu Imperium Kobiet część 1 część 2 część 3