Joanna Saltik ARARATTREK.PL

Foto: Lidia Skuza

Joanna Saltik

ARARATTREK.PL

W 2012 roku pani Joanna Saltik, z zamiłowania podróżniczka piesza i rowerowa, otworzyła rodzinną firmę ARARATTREK.PL, która zajmuje się organizowaniem górskich wypraw trekkingowych przede wszystkim na górę Ararat w Turcji, a także na szczyty Gruzji, Armenii i Iranu. W ofercie ARARATTREK.PL znajduje się również organizacja wycieczek i kameralnych wypraw do miejsc, jakie trudno znaleźć w popularnych przewodnikach turystycznych.  O bezpieczeństwo i niezapomniane wrażenia dbają doświadczeni przewodnicy – górale kurdyjscy z rodziny Saltików, która zamieszkuje stoki Araratu od wielu pokoleń.

Na stronie internetowej firmy można skorzystać z wyszukiwarki wypraw górskich oraz  kalendarza wypraw.

Pani Joanna jest mamą dwójki dzieci. Prowadzi także prywatną stronę z relacjami z wycieczek: www.trekandbike.pl