Dziesiąte urodziny Wydawnictwa I.D.MEDIA

Wydawnictwo I.D.MEDIA istnieje na rynku już od dekady. Swoje dziesiąte urodziny obchodziło 16 marca w luksusowym hotelu Sofitel Victoria w Warszawie. Impreza połączona była z oficjalną premierą książki Ilony Adamskiej „Szczęście na wagę złota, czyli jak osiągnąć sukces”, która powstała w ramach akcji charytatywnej dla Fundacji Sukces – Centrum Rozwoju Kompetencji Społecznych.

W gali jubileuszowej wzięło udział ponad dwieście osób. Wśród gości znaleźli się przyjaciele wydawnictwa, dziennikarze, samotne mamy i ich pociechy z Fundacji SUKCES oraz znane i lubiane gwiazdy, m.in.: Omenaa Mensah, Mariola Bojarska-Ferenc, Paulina Holtz, Joanna Jabłczyńska, Anna Kalata, Andrzej Pągowski, Ryszard Rembiszewski, Ewa Kuklińska, Izabela Trojanowska, Bogdan Gajkowski, Roman Rogowiecki, Kasia Paskuda.

Nie zabrakło wzruszeń oraz świetnej zabawy. Wydarzenie urozmaicił występ Artura Gotza z zespołem, Agnieszki Chrzanowskiej z Piwnicy Pod Baranami oraz duetu Piotra Kulbickiego i Agaty Świerczewskiej. Gościom dopisywał świetny humor i apetyt, który zaspokoiły wykwintne przekąski przygotowane przez szefa kuchni hotelu Sofitel Warsaw Victoria oraz ogromny tort truskawkowy z cukierni ALE-TORT.PL. Imprezę poprowadził Ryszard Rembiszewski.

Dochód ze sprzedaży premierowej książki zostanie przekazany na rozwijany przez Fundację SUKCES projekt pomocy mamom samotnie wychowującym dzieci. Inicjatywa spotkała się z bardzo dużym zainteresowaniem publiczności i licznych sponsorów, którzy przekazali trzy wielkie paczki prezentów dla współpracującego z fundacją Domu Samotnej Matki – Ośrodka dla Ofiar Przemocy w Rodzinie „Dom” przy ul. Walecznych 59 w Warszawie. Wśród przekazanych rzeczy były m.in. słodycze, kosmetyki, soki, bielizna, pieluchy i książki. Fundacja SUKCES otrzymała także drukarkę ufundowaną przez firmę FIX & PRINT o wartości ponad 1200 zł.

collage_gala

Fundacja SUKCES współpracuje z Iloną Adamską już trzeci rok. Rok temu zorganizowaliśmy wspólnymi siłami akcję ,,Przedsiębiorcza Mama”, której celem była promocja aktywizacji zawodowej wśród matek. W ciągu tego czasu mieliśmy okazję obserwować i uczestniczyć w procesie twórczym sukcesów małych i dużych agencji I.D. Media. Jestem bardzo szczęśliwa, że spotkałam na swojej drodze Ilonę, która zaraża swoim optymizmem i pomysłami wielu ludzi. Gorąco dziękuję za propozycję wsparcia Fundacji SUKCES publikacją, której dochód ze sprzedaży zostanie przekazany na projekt pomocy mamom samotnie wychowującym dzieci. Serdecznie dziękuję wszystkim osobom zaangażowanym w powstanie tej publikacji, sponsorom upominków dla maluchów, a przede wszystkim dziękuję za wyjątkowy wieczór, który na długo pozostanie w naszej pamięci – powiedziała po gali prezes Fundacji SUKCES Wita Meczew – Bardecka.

Jestem ogromnie szczęśliwa z sukcesu, jakim okazała się urodzinowa gala naszego wydawnictwa. Sala pękała w szwach, znamienici goście dopisali. Pojawiło się sporo gwiazd. Dostarczyliśmy gościom niezapomnianych doznań zarówno artystycznych, jak i kulinarnych. Zebraliśmy mnóstwo prezentów dla podopiecznych fundacji, a uśmiech maluchów po obdarowaniu słodyczami był dla mnie najcenniejszą nagrodą za trud włożony w przygotowanie tego całego wydarzenia – podsumowała event Ilona Adamska, właścicielka agencji I.D.MEDIA.

Książka dostępna jest w sieci EMPIK. Można zamówić ją również na www.multistore24.pl oraz w wersji e-booka na www.publio.pl

50% dochodu ze sprzedaży książki wesprze działania Fundacji SUKCES.

PODZIĘKOWANIA

Fundacja Sukces – Centrum Rozwoju Kompetencji Społecznych składa serdeczne podziękowania wszystkim Sponsorom i Darczyńcom, którzy podczas gali jubileuszowej Wydawnictwa I.D.MEDIA przekazali liczne prezenty dla DOMU SAMOTNEJ MATKI – Ośrodka dla Ofiar Przemocy w Rodzinie „Dom” przy ul. Walecznych 59 w Warszawie.

dom

Wśród firm, które zaangażowały się w pomoc potrzebującym mamom i ich pociechom znajdują się:

TOŁPA, PRODUCENT BIELIZNY AXAMI, PRODUCENT RAJSTOP ADRIAN, PASIEKA PUCER, GONIEC, LIDIA BĄK – GALERIA BE-ART. EXCLUSIVE, GRUPA ZACHODNIA, OPEN SOUL, FIX & PRINT , PAWEŁ SZYBISZ, Fundacja White – Red (Magdalena Osińska i Tomasz Wiliński) oraz DYSTRYBUTOR SOKÓW TŁOCZONYCH – SOKI REGIONALNE.

Specjalne podziękowania kierujemy do Ilony Adamskiej autorki premierowej książki „Szczęście na wagę złota, czyli jak osiągnąć sukces”, która powstała w ramach akcji charytatywnej dla naszej fundacji. Połowa dochodu ze sprzedaży zostanie przekazana na realizację projektu warsztatów dla mam samodzielnie wychowujących dzieci, nad którym aktualnie pracujemy. Dziękujemy za dotychczasową współpracę, wielkie serce i pomysłowość, dzięki którym świat wokół nas staje się lepszym!

Sponsorami książki są:

ALICJA WOJCIECHOWSKA – ALLES

SEBASTIAN SUCHANOWSKI – SYNAPPSE

KAROLINA MUDLAFF I Jaroslav HEJLEK – WSM POLSKA

SYLWIA LEHNER – GONIEC

DOROTA DROZDOWSKA-SZYMBORSKA – FUNDACJA DRABINA ROZWOJU

DOROTA SZATKOWSKA – DODO4STORY

SOFITEL VICTORIA

Wszystkim serdecznie dziękujemy za nieocenioną pomoc i zaangażowanie. Życzymy dalszych sukcesów biznesowych i osobistych!