Bezpłatne warsztaty komputerowe w ramach Akademii Kobiet Aktywnych [relacja]

Fundacja Sukces – Centrum Rozwoju Kompetencji Społecznych przeprowadziła w sierpniu w ramach Akademii Kobiet Aktywnych bezpłatne warsztaty komputerowe. Z zajęć mogły skorzystać kobiety powyżej 18 roku życia. Szkolenia odbywały się w Warszawie.

Uczestniczki warsztatów poznawały narzędzia z Pakietu Microsoft Office oraz uczyły się zakładać i prowadzić bloga. Kobiety w obu grupach były bardzo zdolne, ciekawe i przepełnione chęcią zdobywania nowych umiejętności.

pakiet_office

Uczestniczki obu kursów bardzo wysoko oceniły zajęcia pod każdym względem: przygotowanie się instruktorki kursu Wity Meczew-Bardeckiej do tematu, sposób przekazywanych informacji, atmosfera w czasie zajęć. Jedynym słabym punktem kursu okazał się sprzęt, na którym pracowały kursantki. Komputery w CPK-u, który współpracował z nami przy realizacji projektu, mają swoje lata i niestety wymagają wymiany. Liczymy, że uda nam się w najbliższym czasie znaleźć sponsora do zorganizowania mobilnej sali komputerowej na nasze zajęcia.

porowadzenie_bloga

Cieszymy się, że zajęcia spełniły oczekiwania uczestniczek projektu. Dziękujemy sponsorowi kursów firmie World Systems Market LLC. za okazane wsparcie finansowe, dzięki któremu zajęcia mogły odbyć się bezpłatnie. Dziękujemy naszemu Partnerowi Ilonie Adamskiej I.D. Media Agencja Wydawniczo-Promocyjna za zarekomendowanie Fundacji Sukces sponsorowi. Już kolejny rok realizujemy wspólnie wiele ciekawych inicjatyw oraz wspieramy samotne mamy i osoby w potrzebie. Wszystkim Partnerom dziękujemy za pomoc i zaangażowanie.

Dziękujemy uczestniczkom projektu za 100% frekwencję, aktywny udział w zajęciach i wszystkie  opinie. Życzymy powodzenia w rozwijaniu umiejętności informatycznych i do miłego zobaczenia!