Akcja charytatywna dla Fundacji Sukces – Centrum Rozwoju Kompetencji Społecznych

24 września 2015 roku miała miejsce premiera ekskluzywnego albumu kulinarnego ,,Szczypta Luksusu” pod redakcją Ilony Adamskiej. Dochód ze sprzedaży książki zostanie przeznaczony na działalność Fundacji Sukces – Centrum Rozwoju Kompetencji Społecznych, która wspiera samotne mamy i kobiety w trudniej sytuacji życiowej.

Album jest perełką na polskim rynku wydawniczym. Autorka zebrała w nim ponad 80 przepisów najlepszych polskich kucharzy, blogerów kulinarnych i aktorów, między innymi Kasi Zielińskiej, Beaty Sadowskiej, Pauliny Holtz, Joanny Jabłczyńskiej. Obok inspiracji na wykwintne i niebanalne dania pasjonaci sztuki kulinarnej znajdą także adresy lokali polecanych ze względu na dobrą kuchnię i unikalną atmosferę. Całość dopełnia piękna oprawa graficzna i wysokiej jakości zdjęcia.

szczypta_luksusu_fb

Foto: Grzegorz Matuszewski

Uroczysta premiera książki odbyła się w warszawskiej restauracji Osada. Wydarzenie zgromadziło ponad 120 osób. Imprezę poprowadził Ryszard Rembiszewski. Na scenie z góralskim repertuarem wystąpiła skrzypaczka Magdalena Szymańska oraz zespół VOCART. O właściwą oprawę kulinarną zadbał szef kuchni restauracji NAVONA.

Na scenie pojawili się także podopieczni Fundacji Sukces – Centrum Rozwoju Kompetencji Społecznych, którzy otrzymali prezenty od licznych sponsorów współpracujących z wydawnictwem I.D.MEDIA.

szczypta_luksusu_mamy

Foto: Kasia Gołąbska

Mam zaszczyt i przyjemność podziękować pomysłodawczyni projektu Ilonie Adamskiej za wspaniałą inicjatywę, wsparcie, współpracę i serce otwarte na potrzeby innych. Współpracujemy już od kilku lat, w ciągu których udało się pomóc pokaźniej grupie kobiet w trudnej sytuacji. Dostarczaliśmy paczki z darami do Ośrodka Pomocy Ofiarom Przemocy Domowej „DOM”, organizowaliśmy akcje motywujące do zmian w życiu oraz zajęcia komputerowe. Wszystkie te działania nie byłyby możliwe, gdyby nie hojność Partnerów biznesowych I.D.Media i zaangażowanie Ilony Adamskiej oraz jej współpracowników. Pragnę jeszcze raz wszystkim serdecznie podziękować. Życzę Wam sukcesów i przyjaznych warunków rozwoju dla Waszych biznesów – mówiła Wita Meczew – Bardecka, prezes Fundacji Sukces – Centrum Rozwoju Kompetencji Społecznych.

Trzy miesiące przygotowań nie poszło na marne. Album wygląda fantastycznie. Premiera książki również bardzo udana. Cieszę się, że tak wiele osób chciało z nami świętować pojawienie się „Szczypty Luksusu” na polskim rynku wydawniczym. To wyjątkowy projekt. Pieniądze ze sprzedaży książki zostaną przekazane na szczytny cel – Fundację Sukces, która wspiera samotne mamy. Już wczoraj w trakcie eventu przekazaliśmy 6 kartonów upominków od naszych partnerów: kosmetyki, bieliznę, zabawki, słodycze, bilety do kina. Mamy i ich dzieci były zachwycone – dodała Ilona Adamska, inicjatorka projektu.

Książka ,,Szczypta Luksusu” będzie dostępna w sprzedaży od 30 września w sieci EMPIK i na www.multistore24.pl.

dary