Jeśli jesteś właścicielem tej strony, możesz wyłączyć reklamę poniżej zmieniając pakiet na PRO lub VIP w panelu naszego hostingu już od 4zł! Do you want to support owner of this site? Click here and donate to his account some amount, he will be able to use it to pay for any of our services, including removing this ad.

Akcja charytatywna dla Fundacji Sukces – Centrum Rozwoju Kompetencji Społecznych

24 września 2015 roku miała miejsce premiera ekskluzywnego albumu kulinarnego ,,Szczypta Luksusu” pod redakcją Ilony Adamskiej. Dochód ze sprzedaży książki zostanie przeznaczony na działalność Fundacji Sukces – Centrum Rozwoju Kompetencji Społecznych, która wspiera samotne mamy i kobiety w trudniej sytuacji życiowej.

Album jest perełką na polskim rynku wydawniczym. Autorka zebrała w nim ponad 80 przepisów najlepszych polskich kucharzy, blogerów kulinarnych i aktorów, między innymi Kasi Zielińskiej, Beaty Sadowskiej, Pauliny Holtz, Joanny Jabłczyńskiej. Obok inspiracji na wykwintne i niebanalne dania pasjonaci sztuki kulinarnej znajdą także adresy lokali polecanych ze względu na dobrą kuchnię i unikalną atmosferę. Całość dopełnia piękna oprawa graficzna i wysokiej jakości zdjęcia.

szczypta_luksusu_fb

Foto: Grzegorz Matuszewski

Uroczysta premiera książki odbyła się w warszawskiej restauracji Osada. Wydarzenie zgromadziło ponad 120 osób. Imprezę poprowadził Ryszard Rembiszewski. Na scenie z góralskim repertuarem wystąpiła skrzypaczka Magdalena Szymańska oraz zespół VOCART. O właściwą oprawę kulinarną zadbał szef kuchni restauracji NAVONA.

Na scenie pojawili się także podopieczni Fundacji Sukces – Centrum Rozwoju Kompetencji Społecznych, którzy otrzymali prezenty od licznych sponsorów współpracujących z wydawnictwem I.D.MEDIA.

szczypta_luksusu_mamy

Foto: Kasia Gołąbska

Mam zaszczyt i przyjemność podziękować pomysłodawczyni projektu Ilonie Adamskiej za wspaniałą inicjatywę, wsparcie, współpracę i serce otwarte na potrzeby innych. Współpracujemy już od kilku lat, w ciągu których udało się pomóc pokaźniej grupie kobiet w trudnej sytuacji. Dostarczaliśmy paczki z darami do Ośrodka Pomocy Ofiarom Przemocy Domowej „DOM”, organizowaliśmy akcje motywujące do zmian w życiu oraz zajęcia komputerowe. Wszystkie te działania nie byłyby możliwe, gdyby nie hojność Partnerów biznesowych I.D.Media i zaangażowanie Ilony Adamskiej oraz jej współpracowników. Pragnę jeszcze raz wszystkim serdecznie podziękować. Życzę Wam sukcesów i przyjaznych warunków rozwoju dla Waszych biznesów – mówiła Wita Meczew – Bardecka, prezes Fundacji Sukces – Centrum Rozwoju Kompetencji Społecznych.

Trzy miesiące przygotowań nie poszło na marne. Album wygląda fantastycznie. Premiera książki również bardzo udana. Cieszę się, że tak wiele osób chciało z nami świętować pojawienie się „Szczypty Luksusu” na polskim rynku wydawniczym. To wyjątkowy projekt. Pieniądze ze sprzedaży książki zostaną przekazane na szczytny cel – Fundację Sukces, która wspiera samotne mamy. Już wczoraj w trakcie eventu przekazaliśmy 6 kartonów upominków od naszych partnerów: kosmetyki, bieliznę, zabawki, słodycze, bilety do kina. Mamy i ich dzieci były zachwycone – dodała Ilona Adamska, inicjatorka projektu.

Książka ,,Szczypta Luksusu” będzie dostępna w sprzedaży od 30 września w sieci EMPIK i na www.multistore24.pl.

dary