Sukces akcji społecznej „Wspomóż rozwój zawodowy!”

Z ogromną radością informujemy, że w dniach 11.01.2017 oraz 13.01.2017 nasza podopieczna odbyła szkolenie zawodowe z zakresu stylizacji rzęs. Szkolenie zakończyło się egzaminem praktycznym oraz otrzymaniem certyfikatu uprawniającego do profesjonalnego upiększania oczu.

Celem akcji było pozyskanie środków na szkolenia zawodowe dla naszej podopiecznej Katarzyny Szymańskiej lub znalezienie firmy szkoleniowej, która przeprowadziłaby szkolenie nieodpłatnie. Akcja odbywała się pod patronatem magazynów Law Business Quality, Imperium Kobiet oraz ID Media, Partnerem akcji jest portal planetakobiet.com.pl, organizatorem akcji jest Fundacja Sukces przy wsparciu wolontariuszki Gabrieli Sięki z Gaba Dance Studio.

collage_akbella1

Pragniemy serdecznie podziękować  za zaangażowanie i realizację projektu Pani Agnieszce Krajewskiej – Olech właścicielce salonu kosmetycznego Akbella Beauty Concept. Dzięki jej wsparciu nasza podopieczna zyskała nowe dodatkowe kwalifikacje oraz  zwiększyła swoje szanse na rynku pracy. Pani Agnieszka wyposażyła naszą podopieczną  w starter niezbędny do wykonywania zabiegów. Składamy gorące podziękowania za opiekę nad projektem dla naszej wolontariuszki  Gabrieli Sięki, która w Gaba Dance Studio  prowadzi klub taneczny dla aktywnych mam, organizuję eventy tematyczne oraz aktywnie wspiera nasze działania. Pani Gabriela z zapałem szukała partnera/sponsora, który mógłby pomóc spełnić marzenia zawodowe naszej podopiecznej oraz koordynowała realizację akcji od początku do końca.

logo

Nasza podopieczna, która została objęta wsparciem w ramach akcji „Wspomóż rozwój zawodowy!” to pani Katarzyna, która jest mamą samotnie wychowującą córeczkę Zuzię. W jej życiu wydarzyło się wiele nie zawsze dobrych rzeczy, jednak z uporem rozwija się i walczy dalej, ponieważ pragnie by życie jej córki było pełne miłości, szacunku i bezpieczeństwa. Akcja „Wspomóż rozwój zawodowy!” sprawiła pani Kasi wielką radość.

collage_akbella

Pani Katarzyna jest kreatywną, artystyczną duszą. Pasję tworzenia realizuje w zawodzie kosmetyczki, stylistki paznokci i wizażystki. W przyszłości chciałaby otworzyć własny gabinet kosmetyczny. Obecnie planuje odbyć kolejne szkolenia w kierunku kosmetologii, a następnie stopniowo stawiać kroki w kierunku własnej działalności.

Jesteśmy niezmiernie wdzięczni za okazaną pomoc i zaangażowanie.