11 sierpnia 2016

Sponsorzy i Partnerzy

Chcemy podkreślić, że nasze działania nie były by możliwe bez hojności sponsorów, chęci współpracy wolontariuszy oraz firm działających w świetle idei społecznie odpowiedzialnego biznesu. Oferowali nie tylko środki finansowe lub dary rzeczowe lecz także udostępniali miejsce na przeprowadzenie szkoleń i spotkań zespołu fundacji, sprzęt lub oferowali swój czas angażując się w pomoc przy realizacji naszych projektów. Hostingowi CBA.PL składamy podziękowania za nieodpłatnie udostępnienie  miejsca na serwerze oraz wsparcie techniczne.

Wszystkim składamy najserdeczniejsze podziękowania

oraz życzymy wiele sukcesów i powodzenia

w rozwijaniu swoich biznesów i pasji osobistych.

margarite-828514_640

Dotychczas współpracowali z nami oraz wspierali nasze działania:

elisabeth_duda

Elisabeth Duda polska aktorka z francuskimi korzeniami, absolwentka Łódzkiej Szkoły Filmowej, odtwórczyni roli Cosimy von Büllow, żony Ryszarda Wagnera we francuskim filmie ,,Kobiety, które kochały Ryszarda Wagnera” (film miał swoją zapowiedź w maju na tegorocznym festiwalu filmowym w Cannes. Premiera odbyła się 9 listopada 2011 r. w Paryżu w kinie Publicisprzy Polach Elizejskich). Wcieliła się również w rolę Marii Sklodowskiej-Curie w filmie dokumentalnym Krzysztofa Rogulskiego (premiera w grudniu br.). Laureatka nagrody Ministra Kultury „Piękniejsza Polska” za dwujęzyczny film dokumentalny 60 minut dookoła Polski, autorka książek Mój Paryż i Żożo i Lulu, uczestniczka programu Europa da się lubić. Wzięła również udział w VII edycji programu ,,Taniec z gwiazdami”, była współprowadzącą programu ,,Projekt Plaża” w TVN. W 2009 prowadziła program ,,Goście, goście” w TVN Warszawa. Prowadzi audycję radiową Napoleonka w Radio Dla Ciebie.

Pani Elisabeth w latach 2011 – 2012 była Honorową Patronką Akcji Uwolnij Obcojęzyczną! Aktywnie wspierała akcję zbiórki książek obcojęzycznych dla Biblioteki im. Zygmunta Rumla w Warszawie w Dzielnicy Praga-Południe.

ilona_adamska

Ilona Adamska – wydawca i redaktor naczelna Law Business Quality i Imperium Kobiet, właścicielka Agencji Wydawniczo-Promocyjnej I.D. Media, Ambasadorka Przedsiębiorczości Kobiet, laureatka plebiscytu Kobiecy Biznes 2014. Od 10 lat prowadzi z sukcesem swoją firmę, wydając nie tylko magazyny ale także blogi, portale lifestyle’owe. Pomysłodawczyni Akademii Law Business Quality – inspirujących spotkań dla kobiet sukcesu. Od wielu lat działa społecznie i charytatywnie, wspierając Fundację Sukces oraz Fundację Krwinka. Jest autorką książki „Ona w jego oczach. Znani mężczyźni o kobietach” za którą otrzymała nagrodę Medialne Smoki 2013.

Pani Ilona od 2013 roku jest naszą Partnerką biznesową, która aktywnie wspiera działania fundacji. Dzięki jej zaangażowaniu zrealizowaliśmy większość naszych projektów. Doskonały przykład Biznesu Społecznie Odpowiedzialnego.

ryszard_rembiszewskiRyszard Rembiszewski – swoją artystyczną drogę rozpoczął od Polskiego Radia, gdzie był spikerem. Z radia trafił do telewizji, gdzie najpierw był lektorem wielu programów publicystycznych i kulturalnych, a potem prezenterem między innymi „Telewizyjnego Koncertu Życzeń”, Telewizyjnego Kuriera Mazowieckiego, Magazynu Muzycznego „Rezonans” oraz teleturniejów „Start” i „Wygraj z Lotto”. Przede wszystkim jest jednak kojarzony z losowaniem gier liczbowych, czyli „Studiem Lotto”. Swoją prawie 25- letnią współpracę z tym programem zakończył w grudniu 2008 roku. W swojej działalności artystycznej prowadził także wiele festiwali, gal, czy wyborów Miss oraz wiele koncertów charytatywnych. Za swoją charytatywną działalność został nominowany w kategorii „wolontariusz” w plebiscycie „Gwiazdy Dobroczynności” organizowanym przez Newsweek i Akademię Rozwoju Filantropii.

Pan Ryszard w 2014 roku poprowadził charytatywnie losowanie nagród podczas imprezy Przedsiębiorcza Mama, promującej aktywność i przedsiębiorcze postawy pośród kobiet.

tomas_martin

Tomek Martyński solista grupy Sunset Strip. Pochodzi z rodziny muzyków, kontakt ze sceną ma już od najmłodszych lat. Ukończył szkołę muzyczną w klasie skrzypiec. Występował m.in. z takimi gwiazdami jak : T-love, Lombard, Lady Pank, Kapitan Nemo, Volver, Marek Kościkiewicz, Jacek Łągwa, Carpe Diem i wielu innych. Mogliśmy go podziwiać w takich miejscach jak : Hard Rock Cafe, Atlas Arena, PKiN, a ostatnio nawet na scenie międzynarodowej – San Francisco, Las Vegas oraz Hollywood.

Pan Tomek zaśpiewał charytatywnie podczas imprezy Przedsiębiorcza Mama.

monika_kubasiewiczMonika Kubasiewicz „Monia” – ukończyła Łódzką Ogólnokształcącą Szkołę Muzyczną I i II st. im. Henryka Wieniawskiego w klasie skrzypiec oraz Akademię Muzyczną w Łodzi. Na co dzień (od 2010 roku) związana jest z zespołem ETTEXOR, z którym od samego początku odnosi sukcesy, z pierwszym singlem „WNM” znalazła się w notowaniu „Polska Airplay Top 100” – najchętniej granych utworów w rozgłośniach radiowych w kraju. Drugi singiel „Wiara, Nadzieja, Miłość” (Ettexor) został wydany przez niemiecką wytwórnię Edition88. Utwór przez 15 tygodni nie schodził z list przebojów, a w serwisie youtube został odsłuchany prawie pół miliona razy. Monika jest także finalistką pierwszej edycji ‚X Factor’ – w programie pojawiła się z zespołem Sweet Rebels. Jak sama powiada: ,,Muzyka to mowa duszy: uspokaja umysł i ułatwia wzlot myśli”. Pani Monika zaśpiewała w duecie z Tomkiem Martyńskim charytatywnie podczas imprezy Przedsiębiorcza Mama.

Firmy, wydawnictwa, organizacje państwowe, organizacje pozarządowe, portale:

Wszystkie znaki towarowe oraz loga zamieszczone na tej stronie są własnością odpowiednich pomiotów prawnych i zostały użyte jedynie w celach informacyjnych oraz w celu przekazania naszych serdecznych podziękowań za wspomaganie działań Fundacji Sukces.

Wolontariusze, którzy wspierali lub nadal wspierają działalność fundacji.

Anna Szubert – w latach 2011-2012 koordynowała pracę wolontariuszy, wspierała działania administracyjne.Michał Szubert – w 2012 roku skomponował utwór do filmu na zakończenie akcji Uwolnij Obcojęzyczną.

Mateusz Hoffman – w latach 2011-2012 wspierał działania związane z pozyskiwaniem środków na realizacje projektów oraz opracowywał koncepcje projektowe.

Ewa Ratyńska – w latach 2011-2012 wspierała działania związane z pozyskiwaniem środków na realizacje projektów, przygotowując wnioski o granty i dotacje.

Aleksandra Skupieńska – w latach 2014-2017 prowadziła porady prawne w internetowej poradni dla samotnych mam Mama Sama.

Marek Dyjak – w latach 2012-2015 prowadził bezpłatne konsultacje z obsługi komputera, korzystania z Internetu oraz używania nowoczesnych technologii w ramach dyżuru Latarnika Polski Cyfrowej Równych Szans.

Justyna Mikulska – w latach 2011-2012 wspierała działania związane z pozyskiwaniem środków na realizacje projektów, przygotowując wnioski o granty i dotacje.

Anna Bąk – na przełomie 2013 – 2014 przez 2 miesiące wspierała pracę koordynatora projektu Przedsiębiorcza Mama.

Ewa Furmańczyk – w latach 2013-2014 koordynowała projekt pozyskania sali mobilnej dla naszej fundacji.

Krystyna Paczoska – w latach 20011-2013 realizowała zadania związane z marketingiem i public relations.

Aleksandra Wawer – w latach 2011-2012 realizowała zadania związane z marketingiem i public relations.

Sandra Sawicka – w latach 2013-2016 koordynowała działania związane z organizacją szkoleń oraz organizacją akcji społecznych.

Gabliela Sięka – od 2014 i obecnie wspiera działania fundacji w zakresie organizacji akcji społecznych i projektów edukacyjnych.

Iwan Meczew – od 2011 i obecnie wspiera projekty informatyczne w naszej fundacji.

Agata Mańczyna – od 2011 i obecnie realizuje zadania związane z marketingiem i public relations oraz jest moderatorem naszych profili na portalach społecznościowych.

Diana Bardecka – od 2012 roku i obecnie wspiera działania fundacji w zakresie organizacji akcji społecznych i projektów edukacyjnych.

Lidia Skuza [Newcolors] – w 2014 roku charytatywnie wykonała sesję zdjęciową dla magazynu Imperium Kobiet będącej częścią projektu Przedsiębiorcza Mama, promującego aktywność i przedsiębiorcze postawy pośród kobiet.

Anna Matuszewska [Fabrica de Pasjone] – w 2014 roku charytatywnie wykonała scenografię do sesji zdjęciowej dla magazynu Imperium Kobiet będącej częścią projektu Przedsiębiorcza Mama, promującego aktywność i przedsiębiorcze postawy pośród kobiet.

Andrzej Samborowski [Biuro Rachunkowe ABS Wydawnictwo] – od 2012 roku prowadzi księgowość naszej fundacji, kiedy nie mamy wpływów finansowych przygotowuje nasze dokumenty księgowe nieodpłatnie.

Agnieszka Krajewska – Olech właścicielka salonu kosmetycznego Akbella Beauty Concept – w styczniu 2017 roku nieodpłatnie przeszkoliła w zakresie stylizacji rzęs oraz wyposażyła w starter potrzebny do wykonywania zawodu naszą podopieczną.

Trenerzy bezpłatnych warsztatów w ramach projektów Fundacji Sukces.

Katarzyna Paradowska – liderka zmian oraz Krzysztof Maciejkiewicz – polsko – angielski mentor edukacyjny w 2015 roku w ramach Akademii Kobiet Aktywnych przeprowadzili bezpłatne warsztaty z zakresu psychologii. W programie były zajęcia mające na celu wydobycie poczucia własnej wartości, wzmocnienie mocnych stron osobowości i odnalezienie życiowej satysfakcji.

Lech Ambrzykowski – Project Manager, PMP, PRINCE2 z doświadczeniem w branży finansowej i IT oraz znajomością zarządzania procesami biznesowymi. W kwietniu 2015 roku przeprowadził bezpłatne warsztaty Techniki zarządzania czasem „Czas to życie”! Cel szkolenia było przekazanie wiedzy i umiejętności z zakresu technik zarządzania czasem. Zarządzanie czasem ma kluczowy wpływ na życie zawodowe i osobiste każdego człowieka. Jeżeli mamy problemy z organizacją czasu, częściej doświadczamy sytuacji stresowych, efektywność naszych działań maleje, a nasza aktywność nie przynosi nam pożądanej satysfakcji. Uczestnicy warsztatu dowiedzieli się jak należy zarządzać czasem, aby uniknąć nieprzyjemnych sytuacji w pracy, zwiększyć swoją produktywność i samozadowolenie.

Wita Meczew-Bardecka – w lipcu 2015 roku przeprowadziła bezpłatne warsztaty komputerowe w ramach Akademii Kobiet Aktywnych. Uczestniczki warsztatów poznawały narzędzia z Pakietu Microsoft Office oraz uczyły się zakładać i prowadzić bloga. Warsztaty odbyły się bezpłatnie dzięki wsparciu finansowemu od firmy World Systems Market LLC  oraz dzięki rekomendacji  Ilony Adamskiej z I.D. Media Agencja Wydawniczo-Promocyjna, która poleciła Fundację Sukces sponsorowi.

Trenerzy warsztatów w ramach działalności odpłatnej Fundacji Sukces.

Maurycy Seweryn – Wykładowca w Wyższej Szkole Handlowej w Radomiu. Absolwent Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego, Krajowego Centrum Edukacji Europejskiej. Stypendysta Uniwersytetu Humboldta w Berlinie. Były doktorant w Studium Doktoranckim Katedry Zarządzania Wyższej Szkoły Przedsiębiorczości i Zarządzania im. Leona Koźmińskiego. Doświadczenie w PR zdobywa od 1995 roku, jako rzecznik instytucji publicznych, polityków, organizacji pozarządowych i firm. Szlify urzędnicze zdobył w Centrum Informacyjnym Rządu, MSWiA oraz jako wiceburmistrz Dzielnicy Ochota w Warszawie. Ma na swoim koncie wiele udanych kampanii społecznych, wyborczych i wizerunkowych oraz ponad 2000 publikacji prasowych. Założyciel Warszawskiej Grupy Doradców Public Relations. W 2011 roku przeprowadził szkolenia w ramach działalności odpłatnej fundacji E-PR Skuteczny public relations w Internecie. Celem szkolenia było przekazanie informacji o nowoczesnych technikach e-marketingu i e-pr.